PODCAST-COVER-EN-BANNERS-02-2048x683

Zo overleef je de kantoorjungle: beestige tips van Bartel Van Riet

Vivaldis heeft nu ook een podcast en daar klinken we op! Met ‘Denk groter dan je bent’ zeg je spontaan: “Zo had ik het nog niet bekeken!”, want wij kijken op een andere manier naar ondernemen. Bartel Van Riet mag de spits afbijten, maar natuurlijk zit hij niet alleen achter de microfoon. Host van dienst? Gepassioneerde onderneemster met prachtige radiostem Valérie Thys. Ze zoomen in op wat jij, als ondernemer, uit de natuur kan leren. Kan niet? Toch wel. De natuur, ze bestaat al 3,9 miljard jaar en in die tijd heeft ze zich voortdurend moeten heruitvinden en leren aanpassen. Over oud en wijs gesproken. Ontdek hier wat stokstaartjes met je team te maken hebben, waarom je best je innerlijke gorilla loslaat en hoe Bartel zijn advies zelf ter harte neemt. Want, de werkvloer is tenslotte een beetje een dierentuin.

Je kent hem als de knapste én strafste tuinman van Vlaanderen, die je als tv-maker al eens graag meeneemt op avontuur: jawel, we hebben het over Bartel Van Riet. In het dagelijkse leven wroet Bartel echter het liefst in de aarde en stampt hij allerlei ondernemingen, als Caban en de Tree Musketiers, uit de grond. De sleutel tot ondernemerssucces? Die ligt volgens deze buitenrot in de natuur. Begrijp Bartel niet verkeerd, hij heeft niets tegen traditioneel ondernemen. Hij gelooft gewoon dat het anders kan.

Dingen die je niet mag missen in deze aflevering:

  • Zijn wij dieren te slim af? We vragen Bartel of we de intelligentie van dieren onderschatten. Hij vertelt hoe wij allemaal dezelfde doelen hebben en wat mensen van de natuur kunnen leren.
  • Het dilemma van de dag: samenwerken als orka’s of stokstaartjes? Bartel legt uit waarom een duidelijke rolverdeling beter marcheert op de werkvloer.
  • Eten of gegeten worden. Dat is het beeld dat veel mensen van de natuur hebben. Maar planten en dieren werken vaker beter samen dan je denkt. De natuur is puur functioneel en dat maakt haar volgens net Bartel zo geschikt om lessen te leren over samenwerken op de werkvloer.
  • We vragen Bartel of het tijd is voor een nieuw type van leiderschap. Spoiler alert: De gorilla kan misschien wel eens hét antwoord zijn op al je problemen.
  • Je klanten het hof moet maken? Dat is belangrijk voor je onderneming… althans volgens flamingo’s. Bartel vertelt waarom investeren in relaties belangrijk is en waarom het loont op lange termijn.

“Managers gedraag je gewoon als een gorilla, simpel.”

Wat we vermeld hebben in deze aflevering:

Geen zin om te lezen?

Beluister nu onze podcast.