PODCAST-COVER-EN-BANNERS-04-2048x683

Last van groeipijnen? Maak van je bedrijf een hit met de muzikale tips van Michael Schack.

Dat de muziekindustrie geen makkelijk wereldje is, dat is voor niemand een geheim. Voor elke artiest die doorbreekt, zijn er duizenden muzikanten die jarenlang ploeteren. En dat is voor ondernemingen niet anders. Heb je last van groeipijnen of word je plots verrast door een groeispurt? Geen paniek! Speciaal voor jou: deze SOS-groei podcast. In deze aflevering wijst drummer Michael Schack je de weg naar groei en denkt hij met je mee op lange termijn.

Clouseau, Netsky, Regi… het zijn maar een aantal grote namen met wie Michael Schack op het podium stond. De wereldberoemde drummer en producer wou eerst marketeer worden, maar koos uiteindelijk voor de tourbus en gelukkig maar. Diversifiëren om te overleven, jezelf continu blijven verbeteren en risico’s durven nemen… Na het beluisteren van deze podcast kijk jij gegarandeerd anders naar groei.

Dingen die je niet mag missen in deze aflevering:

  • Groei kan je niet controleren, je hebt het niet volledig in de hand. Michael legt uit waarom je al aan plan B moet denken, wanneer plan A werkt.
  • Who dares wins… Michael heeft het over het belang van timing en het durven nemen van risico’s.
  • Je bent solo geboekt op een drumfestival en plots word je gevraagd om mee te spelen met een artiest. Kies je voor je soloproject of ga je in op het groepsvoorstel? Een interessante vraag waar Michael het belang van loyaliteit bij zakenrelaties benadrukt.
  • Waarom je jezelf continu moet blijven verbeteren om te groeien passeert ook de revue. Een goeie tip? Maak bijleren een deel van je wekelijkse routine.
  • Groeien doe je niet alleen, het is teamwork. Muzikanten behandelen hun crew als familie en Michael vertelt waarom je dat als bedrijf ook best doet.

“Bedrijven moeten echt snel zijn, ze moeten snel inspelen op trends én als het kan, die verpersoonlijken. Pas dan krijg je een smoel.”

Wat we vermeld hebben in deze aflevering:

  • Sinds 2001 tourt Michael Schack zowat de wereld rond als performer voor de elektronische percussie-instrumenten van Roland.
  • Als je een nineties lover bent, ken je hem misschien ook van de band Blue Blot.
  • Zelf leren jammen? Sinds kort geeft Michael ook online les op Drumeo.

Geen zin om te lezen?

Beluister nu onze podcast.