Storingstechnieker, de droomjob van Mohamed

Afgelopen zomer begon Mohamed El-Allaoui zijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging. First things first, dus belde deze ervaren technieker naar Vivaldis consultant Tessa. En die matchte Mohamed aan TechniMasters in Merksem, specialist in outsourcing van storings- en onderhoudstechniekers. “Je moet niet enkel met je handen werken. Je moet de machine ook zien, horen, voelen, begrijpen…”, vertelt Mohamed.

 

Yes, een storing!

“Via TechniMasters werk ik sinds zes maanden als storingstechnieker in een snoepfabriek”, zegt Mohamed. “Als het poedersuiker in de vijzels verstoppingen veroorzaakt en de machine stilvalt, schiet ik in actie. Dan kriebelt het om de storing én de oplossing zo snel mogelijk te vinden. Want zolang de productie stil ligt, kan het bedrijf geen geld verdienen. ”

“Daarnaast voer ik ook preventief onderhoud uit. Ook dan wordt de machine stilgelegd, om veiligheidsredenen. Als het onderhoud tijdens de zomervakantie gebeurt, kun je goed voorbereid aan het werk zonder tijdsdruk. Dat is ook weleens aangenaam.”

Uit liefde voor techniek

“Ik ben al van jongs af aan gefascineerd door machines. In het secundair onderwijs volgde ik een technische richting. Daarna heb ik twintig jaar ervaring opgedaan als technieker, zoals machinebouwer en operator. En dat op de meest uiteenlopende plekken: een rijstfabriek, een slachthuis, een laboratorium…”

“Je leert de machines eigenlijk het beste kennen als je storingen oplost. Want dan bekijk je alle details en onderdelen. Je moet niet enkel met je handen werken. Je moet de machine ook zien, horen, voelen, begrijpen… Ja, ik kan er mezelf helemaal in verliezen. Als ik me focus op een storing, zou ik mijn pauze zomaar kunnen vergeten!”

Communicatie is het halve werk

“Naast technisch inzicht heb je ook goede communicatieskills nodig. Geloof me, communicatie is het halve werk! Nog voor ik de storing ga opzoeken, vraag ik aan de operator wat hij denkt. Deze persoon staat hier elke dag en merkt de kleinste veranderingen op. Soms overleg ik met andere techniekers of een elektricien. Om een goede technische dienst te zijn, moet je een hecht team vormen. Daarom apprecieer ik het dat TechniMasters je probeert te outsourcen bij een klant waarmee het goed klikt. Dat vind ik wel belangrijk.”

Heb jij zelf een technische vacature die ingevuld moet worden?

Laat het ons weten via het contactformulier!