Hoe word je een werkgever they can’t refuse?

Dit denken Steven Van Belleghem & Peter Hinssen ervan

Vivaldis Interim bestaat 30 jaar! Tijd om stil te staan bij ondernemerschap van de afgelopen decennia én vooruit te blikken naar de toekomst. Dat doen we in een reeks van 6 vragen, samen met Steven Van Belleghem, specialist in customer experience en Peter Hinssen, technologie-ondernemer en innovatie-expert. Beide opinieleiders geven een antwoord vanuit hun eigen expertisedomein.

Vraag 1: Hoe creëer je an offer you can’t refuse voor medewerkers?

Steven Van Belleghem over employee experience & purpose

Een goede job? Dat betekende in de jaren ‘90 en ‘00 vooral een goedbetaalde job. Bied je je werknemers vandaag een goed loon, dan zien zij daarin een goede drijfveer. Maar… het is geen garantie dat ze blijven. Veel bedrijven struggelen dan ook om geëngageerde medewerkers te vinden én te behouden.

Op zoek naar je purpose

Net zoals de consument naar de bestaansreden of purpose van je bedrijf zoekt, doet een medewerker dat ook. Moet je zelf op zoek naar je purpose? Sta dan stil bij wat je met je bedrijf wil bijdragen aan de maatschappij, waarom je doet wat je doet… Waarvoor kom jij uit je bed? Niet helemaal hetzelfde als een missie, want met je missie verduidelijk je hoe je je purpose wil realiseren. Een visie concretiseert je purpose dan weer in meetbare doelen.

Zo is de purpose van Vivaldis Interim: je aan een job of een collega helpen die 100% bij je past., waardoor jij onbeschrijflijk veel zin krijgt om er iets van te maken. Hoe? Door op zoek te gaan naar mensen met veel goesting en moed om ervoor te gaan. Concreet betekent dit: we gaan voor voltijdse arbeidsvreugde in de interim, zelfs op een maandagmorgen!

Steven Van Belleghem vertelt je in de video hoe je het juiste talent aantrekt én verankert.

Vraag 2: Succesvol ondernemen in 2022 is inzetten op… customer experience?

Employee experience & War for Talent door de ogen van Peter Hinssen

In het eerste deel van de 21ste eeuw hebben ondernemers hun klantenprofielen goed leren kennen. Medewerkers stonden op de tweede plaats. Tot de coronacrisis ons wakker schudde! In deze video vertelt Peter Hinssen je meer over de shift van customer experience naar employee experience en hoe human resources zich razendsnel hebben aangepast.

HR, de spiegel van een sterk werkgeversmerk

Je HR-dienst heeft vandaag meer te doen dan spontane sollicitanten screenen en evaluatiegesprekken met de huidige medewerkers inplannen. De belangrijkste taak van vandaag is talent aantrekken. En dat doe je het best door te zijn wie je bent. Een bedrijf dat authenticiteit uitstraalt en oprecht toont welke purpose het nastreeft, heeft een sterk werkgeversmerk! Eentje waar talent zich graag bij aansluit.

Wie is er aan het woord?

Steven Van Belleghem is ondernemer, marketingdocent aan de Vlerick Business School, internationaal keynotespreker en opinieleider op het gebied van customer experience in een digitale wereld. Hij is partner van innovatiebureau nexxworks en schreef meerdere bekroonde management boeken waaronder ‘The Offer You Can’t Refuse’. Op zijn eigen YouTubekanaal zoomt hij in op de toekomst van customer experience en welke nieuwe technologieën daarbij komen kijken.

Peter Hinssen is ondernemer, innovatiespecialist, oprichter van innovatiebureau nexxworks, docent aan verschillende internationale business schools, auteur en eveneens internationaal opinieleider en keynotespreker over de impact van technologie op onze samenleving. Zijn laatste managementboek is getiteld ‘The phoenix and the unicorn — waarom en hoe bedrijven moeten innoveren’.

Op zoek naar een partner die ‘de nieuwe werkgever’ helemaal begrijpt?

Contacteer onze consulenten. Wij helpen je zoeken naar het juiste talent.