Hoe creëer je een innovatiecultuur?

Peter Hinssen onthult hoe bedrijfscultuur en innovatie hand in hand gaan

Vivaldis Interim bestaat 30 jaar! Tijd om stil te staan bij ondernemerschap van de afgelopen decennia én vooruit te blikken naar de toekomst. Dat doen we in een reeks van 6 vragen, samen met Steven Van Belleghem, specialist in customer experience en Peter Hinssen, technologie-ondernemer en innovatie-expert. 

Het antwoord van Peter Hinssen op:

Hoe wordt innovatie deel van je bedrijfscultuur?

Het geheim van een innovatiecultuur

Technologie evolueert razendsnel. Toch slaagt niet elk bedrijf erin om te innoveren. Daar zitten de bedrijfscultuur en angst voor verandering vaak voor iets tussen. Of zoals Peter Hinssen zegt: het is een wereld van technologie, maar met cultuur maken we het verschil. Hoe je zo’n innovatiecultuur creëert en welke waarden erachter schuilgaan, onthult Peter Hinssen in de video. 

 

Innovatiekracht bij medewerkers

Snelheid, wendbaarheid, creativiteit, netwerken en risico’s durven nemen. Het is niet iedereen gegeven. En dat hoeft geen probleem te zijn, integendeel. Zolang je maar talenten in huis hebt die innovatie een kans geven en zelfs toejuichen. Geef als bedrijfsleider het goede voorbeeld en ga het gesprek aan. Zo laat je zien dat innovatie in vele gevallen een stap voorwaarts is. Dat verandering op termijn meer opbrengt dan stabiliteit. En dat jullie samen de volgende innovatie-uitdaging tackelen!

Op zoek naar kandidaten die elke dag op zoek gaan naar die ‘never normal’? Contacteer een Vivaldis kantoor. Wij matchen je met het juiste talent.

Wie is er aan het woord? 

Peter Hinssen is ondernemer, innovatiespecialist, oprichter van innovatiebureau nexxworks, docent aan verschillende internationale business schools, auteur en eveneens internationaal opinieleider en keynotespreker over de impact van technologie op onze samenleving. Zijn laatste managementboek is getiteld ‘The phoenix and the unicorn — waarom en hoe bedrijven moeten innoveren’.