JOBHOROSCOOP

Herken jij een Schorpioen in je team? 5x weetjes

En óf er iets valt te vieren van 23 oktober tot 21 november! Want in die periode zijn Schorpioen-collega‘s jarig! Loyaal, vindingrijk en met een flinke dosis wilskracht zijn ze het sterrenbeeld waar elke CEO op zit te wachten. Lees snel wat er in de sterren geschreven staat over dit waterteken.

Vijf troeven van een Schorpioen op de werkvloer:

1. Houdt van diepe connecties

Net zoals andere watertekens voelt een Schorpioen alles heel intens en gaat die graag diepe connecties aan. Een groot voordeel als je op zoek bent naar loyale werknemers. Want voelt de Schorpioen zich goed op het werk, dan groeit er een diepe band met het bedrijf en het team. Heeft de Schorpioen het niet naar zijn zin? Dan kan die frustraties moeilijk loslaten.

2. Doorprikt façades

Rond een Schorpioen hangt een verleidelijk, mysterieus kantje. Laat dat nu zijn datgene zijn wat ze bij anderen meteen doorprikken. Om een of andere reden hoeven ze daar ook niet veel voor te doen. Collega’s en klanten vertrouwen hen en leggen meteen alles op tafel. Gebeurt dat niet, dan spot de Schorpioen al snel wat er zich onder de oppervlakte bevindt.

3. Gaat verder dan de finish

Stoppen staat niet in het woordenboek van de Schorpioen. Deze doorzetter zet alles op alles om projecten tot een goed einde te brengen. Zelfs als dat betekent dat er bergen verzet moeten worden. Dat laatste doen Schorpioenen trouwens nooit alleen. Ze weten het team altijd zo te motiveren, dat iedereen volle gas geeft.

4. De eeuwige vernieuwer

Een Schorpioen is altijd in de weer. Routines en gewoontes zijn dat ook niets voor deze vindingrijke collega. Heb je nood aan frisse perspectieven en nóg betere oplossingen? Dan weet je wie je voortaan moet aanspreken.

5. Een gedreven manager

Slaagt een Schorpioen erin zijn emoties onder controle te houden, dan is het een gedreven manager. Dit sterrenbeeld doet de zaken op zijn of haar manier en houdt de touwtjes graag in handen, maar altijd met een luisterend oor. Ideaal bij het uitstippelen van een nieuwe strategie of om knopen door te hakken.

Benieuwd naar de andere sterrenbeelden?

Is je bedrijf op zoek naar een schorpioen om je team compleet te maken?

Graag up to date blijven van alle jobhoroscopen?

Wij zorgen ervoor dat jij als eerste de nieuwste jobhoroscopen in jouw mailbox ontvangt!
Laat je gegevens achter via de knop hieronder.