Waarom is verandering moeilijk én leuk?

Tips van Peter Hinssen en Steven Van Belleghem

Vivaldis Interim bestaat 30 jaar! Tijd om stil te staan bij ondernemerschap van de afgelopen decennia én vooruit te blikken naar de toekomst. Dat doen we in een reeks van 6 vragen, samen met Steven Van Belleghem, specialist in customer experience en Peter Hinssen, technologie-ondernemer en innovatie-expert. 

Het antwoord van Peter Hinssen op:

Waarom is het belangrijk voor de medewerkers om verandering te omarmen? 

Wie niet waagt, wie niet wint

Mensen zijn gewoontedieren. Routine en vertrouwde zaken zijn nu eenmaal makkelijker dan vernieuwing. En toch is het belangrijk om open-minded te blijven. Want zonder verandering, geen vooruitgang. Creativiteit, nieuwsgierigheid en durf vormen volgens Peter Hinssen de sleutel tot succes. Of beter, de sleutel tot verandering. 

Jij eerst!

Je hebt er dus alle belang bij om creativiteit en nieuwsgierigheid te stimuleren. Dat doe je niet alleen door een ideeënbus te installeren. Geef het goede voorbeeld en denk out of the box! Vul eens een vacature in met iemand die een andere achtergrond heeft, waag je aan een wandelvergadering, laat een verrassende keynotespreker komen… Hoe meer je laat zien dat jij verandering omarmt, hoe groter de kans dat je medewerkers dat ook doen. 

Steven van Belleghem aan het woord

De invloed van corona op onze mindset

De coronocrisis was een eye-opener op vlak van vernieuwing. Privé en professioneel moest iedereen fundamenteel veranderen. Steven Van Belleghem vertelt in de video wat dat met ons deed en welke opportuniteit daarin schuilgaat. Want tot op vandaag is er geen nieuwe routine in veel bedrijven. Grijp jij dit moment aan om te vernieuwen? 

Moet just niks

Hoe zou je zelf zijn, als je gedwongen wordt om te veranderen? Je medewerkers uitnodigen om samen te vernieuwen, heeft meer impact. Leg je oor te luisteren, ga in dialoog en grijp in 2022 en 2023 de kans om een nieuwe koers te varen. 

Op zoek naar kandidaten die vernieuwing omarmen? Contacteer onze consulenten.. Wij matchen je met het juiste talent.

Wie is er aan het woord?

Peter Hinssen is ondernemer, innovatiespecialist, oprichter van innovatiebureau nexxworks, docent aan verschillende internationale business schools, auteur en eveneens internationaal opinieleider en keynotespreker over de impact van technologie op onze samenleving. Zijn laatste managementboek is getiteld ‘The phoenix and the unicorn — waarom en hoe bedrijven moeten innoveren’.

Steven Van Belleghem is ondernemer, marketingdocent aan de Vlerick Business School, internationaal keynotespreker en opinieleider op het gebied van customer experience in een digitale wereld. Hij is partner van innovatiebureau nexxworks en schreef meerdere bekroonde management boeken waaronder ‘The Offer You Can’t Refuse’. Op zijn eigen YouTubekanaal zoomt hij in op de toekomst van customer experience en welke nieuwe technologieën daarbij komen kijken.