JOBHOROSCOOP

5 sterke eigenschappen van een Ram in je team

Is het tussen 21 maart en 19 april feest aan de koffiemachine? ☕ Dan stormt er een Ram over de werkvloer. Dit vurige sterrenbeeld is een zegen voor je team. Of toch als je deze collega in z’n kracht laat. Ontdek daarom snel wat er in de sterren staat geschreven.

Vijf wist-je-datjes over het werkgedrag van de Ram:

1. Een geboren manager

De Ram is het eerste sterrenbeeld van de dierenriem. Zoals het een echte leider betaamt, is deze persoon ambitieus, krachtig en een echte doorzetter. Een Ram neemt al snel het voortouw en minder zelfzekere collega’s volgen die energie in alle vertrouwen. Samen breken ze records!

2. Bewaart het overzicht

In tegenstelling tot Vissen of een Maagd, is een Ram allesbehalve een pietje-precies. Geen details, gedoe of micromanagement. De kracht van de Ram zit hem in de grote lijnen. Dit vuurteken ziet het werk graag vooruit gaan en houdt dan ook te allen tijde het doel voor ogen.

3. Challenge accepted!

Dat een Ram van nieuwe dingen houdt, is een understatement. Geen routinejobs dus voor deze medewerker. Pitches, presentaties en targets, daar leeft de Ram van op. Hoe zotter, hoe liever. Door z’n onuitputtelijke optimisme ziet een Ram geen obstakels, grenzen of risico’s, enkel uitdagingen. En die zijn er om aan te gaan!

4. Niet denken, doen!

Als je de Ram in één woord mag omschrijven, is het wel impulsiviteit. Een Ram-collega raakt nu eenmaal snel verveeld. Actie dus! Zolang deze energieke collega stoom kan afblazen, heb je een gelukkige teamgenoot. Dat punten en komma’s niet allemaal op de juiste plaats staan, moet je er maar bijnemen. Gelukkig zijn dat kwaliteiten van andere sterrenbeelden.

5. Overtuigend

Een Ram volgt blindelings z’n instinct en denkt alles te weten. Tot grote frustratie van andere leiderstypes. Maar soms speelt deze eigenschap ook in het voordeel. De zelfzekere Ram is immers altijd recht-door-zee en weet koppige klanten met alle gemak te overtuigen.

Benieuwd naar de andere sterrenbeelden?

Is je bedrijf op zoek naar een ram om je team compleet te maken?

Graag up to date blijven van alle jobhoroscopen?

Wij zorgen ervoor dat jij als eerste de nieuwste jobhoroscopen in jouw mailbox ontvangt!
Laat je gegevens achter via de knop hieronder.